Objavljeno: 15.11.2019.

ZAPOČEO NOVI PROJEKT ŠKOLE KOŠARKE „PRVI KOŠ“ VITEZ, ODIGRANE UTAKMICE I. i II. KOLA

U srijedu, 13.11.2019., započeo je novi projekt u organizaciji Škole košarke "Prvi koš" Vitez pod nazivom "KOŠARKAŠKO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA OPĆINE VITEZ", a koji u potpunosti financira Općina Vitez.
Pozivu organizatora su se odazvale tri osnovne škole s područja općine Vitez: OŠ "Dubravica", OŠ "Vitez" i OŠ "Bila", iako je poziv bio upućen svim osnovnim školama. Poziv je također upućen i OŠ "Nova Bila", što je spomenuta škola objeručke prihvatila, te se dostojno predstavila u prva dva kola prvenstva.
Glavna ideja organizatora, Škole košarke "Prvi koš" Vitez, bila je okupiti 100-ak dječaka i djevojčica, da se natječu u mješovitim ekipama, igrajući košarkaške utakmice u prelijepoj GSD Vitez.
U I. i II. kolu, u već spomenutu srijedu, odigrane su 4 utakmice, a ideja organizatora je da se kroz 3 turnira i 6 kola odigra ukupno 12 utakmica, u trajanju od 2x15min, nakon čega će 3 najbolje plasirane škole dobiti zaslužene pehare i medalje za osvojena mjesta, a sve škole i zahvalnice.


Rezultati I. kola
OŠ "Bila" OŠ "Nova Bila" 25:26
OŠ "Vitez" OŠ "Dubravica" 29:19
 
 

Rezultati II. kola
OŠ "Vitez" OŠ "Nova Bila" 39:15
OŠ "Dubravica" OŠ "Bila" 25:22
 
 
Izjavu nakon odigranih utakmica I. i II. kola za naš portal dao je nastavnik TZK-e u OŠ „Vitez“, Zoran Barbić: „Mislim da je ovo jedna izvrsna i iskrena incijativa da se pokrene i promovira „školski sport“, u ovom slučaju košarka. Naročito mi je drago da projekt obuhvaća i djevojčice i dječake, jer su u praksi, na žalost, djevojčice u školskim natjecanjima često zapostavljene. Sve pohvale voditeljima Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, na dugogodišnjem zalaganju i promoviranju košarke u našoj opčini. To mogu reći sa sigurnošću, jer ovo nije prvi projekt u kojem sudjelujem, a koji je u organizaciji Škole košarke „Prvi koš“ Vitez. Također, danas smo se mogli uvjeriti jednom zdravom i kvalitetnom druženju naših osnovnoškolaca i jasno se moglo vidjeti koliko djeca uživaju i koliko su zapravo željna natjecanja i ovakvih dešavanja. A svi znamo da su im u današnje vrijeme sport, rekreacija i fizička aktivnost potrebnija nego ikada. Iskreno se nadam da se „školski sport“ neće svesti od projekta do projekta, nego da će djeca imati priliku pokazati što znaju, družiti se, nadmetati i učiti kroz sport mnogo češće kroz jednu školsku godinu, nego što imaju mogućnosti sada.“
 
 
Nastavak prvenstva zakazan je za srijedu, 27.11.2019., kada će u GSD Vitez biti odigrane utakmice III. i IV. kola.
 
 
Trenutni poredak, nakon dva odigrana kola:
 

  Naziv škole Utakmica Pobjeda Poraza Postignuti/primljeni poeni Koš razlika Bodovi
1. OŠ „Vitez“ 2 2 0 68:34 +34 4
2. OŠ „Dubravica“ 2 1 1 44:51 -7 3
3. OŠ „Nova Bila“ 2 1 1 41:64 -23 3
4. OŠ „Bila“ 2 0 2 47:51 -4 2
 
 
 
Album sa prvog turnira pogledajte na službenoj Facebook stranici Škole košarke „Prvi koš“ Vitez.