Objavljeno: 4.12.2019.

Realiziran projekt „Promoviranje važnosti sigurnosti na internetu djece i mladih“

Udruga „Volim Vitez“, u suradnji i partnerstvu s Osnovnom školom „Vitez“ realizirala je projekt „Promoviranje važnosti sigurnosti na internetu djece i mladih“ koji je svojevrstan nastavak rada Udruge na navedenoj temi jer je sličan projekt prošle školske godine realiziran u OŠ „Dubravica“.
 
Polaznici radionica koje su održane u sklopu projekta bili su učenice i učenici od šestoga do devetoga razreda ove škole. Oni su kroz grupni rad obrađivali temeljne informacije o korištenju interneta i svemu što je dostupno na internetskim stranicama i društvenim mrežama. Naglasak je bio na glavnim prijetnjama i opasnostima interneta i načinima kako se djeca i njihovi roditelji mogu zaštititi od neprimjerenih sadržaja
 
Internet je moderni medij na kojemu djeca provode značaj dio vremena te internet, ukoliko se pravilno koristi može biti izuzetno kvalitetno sredstvo za učenje i komunikaciju. Međutim, također internet krije i određene opasnosti i rizike. Upravo to, ističu organizatori, bio je jedan od glavnih motiva za organiziranje i provođenje ovoga projekta u sklopu kojega su tiskani i distribuirani letci za širu javnost, a govore upravo više o važnosti sigurnosti na internetu djece i mladih. Voditelji radionica na ovome projektu, koji je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i sporta F BiH, bili su magistri psihologije Anamarija Radeljić i Tomislav Lučić.Izvor: Udruga "Volim Vitez"