Objavljeno: 12.5.2016.

ODRŽAN SASTANAK SA IZVOĐAČIMA RADOVA


U kabinetu načelnika općine Vitez održan je sastanak na kojem su bili nazočni izvođači radova za poslove koji su u toku i to: 
JKP „Vitkom“ Vitez za rekonstrukciju vodovodne mreže u Starom Vitezu i Kruščici
IGM-IUT  “Haskić” d.o.o za poslove izgradnje ceste 5 u poslovnoj zoni Šljivčica. 

Sastanku su, također, bili nazočni i izvođači radova za poslove za koje je provedena procedura javne nabavke i pripremljeni ugovori za potpisivanje, a to su :
Asfaltiranje pet dionica lokalnih puteva na području općine Vitez. Vrijednost ovog ugovora iznosi  78.250,00 KM a izvođač  radova je “Adžić –Asfalt” d.o.o. Žepče. 
Saniranje udarnih rupa u gradskom i seoskom području općine Vitez. Vrijednost ovog  ugovora iznosi  40.500,00 KM a izvođač radova je “Dobojputevi” d.d.  Doboj. Nabavka dolomitnog agregata za saniranje lokalnih puteva u naseljenim mjestima na području općine Vitez. Vrijednost ovog  ugovora iznosi  23.060,00 KM
a izvođač radova je  “Bucomerc” d.o.o Kiseljak.

Nabavka betona za saniranje lokalnih puteva u naseljima na području općine Vitez. Vrijednost ovog ugovora  iznosi 27.787,50 KM a izvođač  radova je “Bucomerc” d.o.o Kiseljak.

Na sastanku je upriličeno potpisivanje ugovora sa novoizabranim izvođačima radova, a također pored toga načelnik je zamolio sve  izvođače da se pridržavaju obaveza iz ugovora tj. da svoje radove izvedu kvalitetno i u predviđenim rokovima.
Izvođačima radova koji su u toku, sugerisao je da se uozbilje i svoje radove privedu kraju.

 


Kabinet načelnika
( M.H )