Objavljeno: 27.3.2020.

Obavijest o volonterskim i socijalnim aktivnostima

U suradnji sa mjesnim zajednicama,Crvenim križem,Centrom za socijalni rad,nevladinim organizacijama i neformalnim grupama građana organizirani su volonteri po svim mjesnim zajednicama.
Obavještavamo  građane općine Vitez da smo na općinskoj stranici
www.opcinavitez.info i putem drugih sredstava priopćavanja istaknuli spiskove sa imenima i prezimenima volontera ispred mjesnih zajednica, udruga,udruženja i neformalnih grupa koji su se stavili na raspolaganje za pomoć građanima u potrebi  u vrijeme nesreće uzrokovane korona virusom. (SPISKOVI SU NA DNU OVE STRANICE).
Svim građanima u potrebi preporučujemo da zovu  prije svega svoje volontere u mjesnim zajednicama i njima najbliže a onda po potrebi i druge.
 
Svi spiskovi volontera će biti proslijeđeni i policiji  na uvid a općina će vršiti koordinaciju sa svima.
Crveni križ,Centar za socijalni rad,udruge,udruženja,mjesne zajednice,neformalne grupe građana su dužne u ime svojih volontera,  svakodnevno na općinski mail:mjesne.zajednice@opcinavitez.info  ili tel.030/718-218
dostaviti samo  informaciju ukoliko su određenoj obitelji,pojedincu pomogli dostavom besplatnog paketa hrane,lijekova i sl.
Općina će u povratnoj informaciji obavijestiti  tko je sve dobio pomoć da ne bi došlo do zlouporabe od strane pojedinaca a sve u svrhu da svaki građanin koji je u potrebi dobije istu.
Za sve druge vidove pomoći(pomoć u kući,van kuće,razne vrste dostava i sl.) ne trebaju dostavljati općini izvješća ali je poželjno da vode svoje tjedne zapisnike sa datumom intervencije ,mjestom,imenom i prezimenom osobe kojoj su pomogli i vrstom pomoći.
Svi volonteri moraju poštivati policijski sat i donesene odluke a za posebna odobrenja i potvrde nadležna je civilna zaštita.
Molimo i sve druge nevladine organizacije i neformalne grupe koje su se organizirale i imaju volontere  a mi ne znamo za njih,da nam dostave svoje spiskove  sa imenima i prezimenima volontera  te brojevima mobitela.
Iste mogu dostaviti na mail:mjesne.zajednice@opcinavitez.info
Budimo solidarni i pomozimo jedni drugima.

VOLONTERI U MJESNIM ZAJEDNICAMA

VOLONTERI - UDRUGE I UDRUŽENJA                                                                                              

Općinski stožer/štab
                                                                                                    Zapovjednik
                                                                                             Tomislav Bošnjak Matić