Objavljeno: 10.4.2020.

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače, fizička i pravna lica sa područja općine Vitez da je rok za ažuriranje podataka  u registru poljoprivrednih  gazdinstava i registru klijenata  produžen do 30.04.2020.godine.
 
 
Prema informacijama Federalnom ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  biti će objavljen Javni poziv  za podršku  poticaja  proljetne sjetve sa svim detaljima gdje će biti naznaćeni  prihvatljivi troškovi  za proljetnu sjetvu u tekučoj godini.
Troškovi koji će biti uzeti u razmatranje su : nabavke sjemena, mineralnih gnojiva, zaštitnih sredstva  za proizvodnju, silažnog i merkantilnog kukurza, heljde, povrća (paradajz, paprika, krastavac, patliđan, mrkava, cvekla, grah, luk bjeli, luk crveni,salata, krompir i sl.) I drugih poljoprivrednih kultura.
 
Svi zainteresovani koji žele da se prijave na Javni poziv koji će biti objavljen trebaju da čuvaju fiskalne račune koji spadaju u prihvatljive troškove.
 
Molimo sve zainteresovane da prate dalje upute i informacije od strane Službe za poduzetništvo i lokalni razvoj.
 
Za sve dodatne informacije možete Službi za poduzetništvo i lokalni razvoj Općine Vitez ili putem broja telefona 030 718 217.

 
                                                                                 
 
 

POMOĆNIK NAČELNIKA

Muhamed Rebihić, dipl.ing.maš.