Objavljeno: 18.5.2016.

Održan okrugli stol posvećen jačanju uloge kapaciteta Koalicije za borbu protiv mržnje „Razumijevanje“ Vitez

U cilju jačanja uloge i kapaciteta Koalicije za borbu protiv mržnje „Razumijevanje“ Vitez jučer (17.05.2016.g.) je u FC BiH Vitez održan okrugli stol pod pokroviteljstvom Misije OSCE u BiH.
Nazočni ovom okruglom stolu bili su postojeći članovi Koalicije, potencijalni budući članovi koji su iskazali interes i predanost promociji društvene povezanosti, predstavnici Povjerenstva za ljudska prava Općinskog vijeća, kao i predstavnici Službe za društvene djelatnosti općine Vitez.
Tijekom okruglog stola, učesnicima je prezentiran rad postojećih koalicija na nivou BiH, aktivnosti Koalicije „Razumijevanje“ implementirane u ranijem periodu, te aktivnosti obuhvaćene Akcijskim planom kohezije u zajednici općine Vitez.
Nazočni su bili upoznati i sa izradom Strategije omladinske politike općine Vitez koja je u tijeku, a u kojoj će biti obrađene i teme društve kohezije i tolerancije u zajednici.
Nakon toga učesnici okruglog stola su iznijeli svoje ideje, promišljanja i prijedloge za buduće aktivnosti i izrazili spremnost da se u što skorije vrijeme pokrenu daljnje aktivnosti ka jačanju kapaciteta Koalicije „Razumijevanje“.
 
 

 SLUŽBA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI