Objavljeno: 22.5.2016.

PREDSJEDAVAJUĆI PREDSJEDNIŠTVA BOSNE I HERCEGOVINE BAKIR IZETBGOVIĆ U POSJETI OPĆINI VITEZ

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine  Bakir Izetbegović u petak je boravio u posjeti općini Vitez, gdje se sastao sa načelnikom općine Vitez  Advanom Akeljićem i njegovim saradnicima. Sastanku su također prisustvovali i potpredsjednica FBiH dr. Melika Mahmutbegović,  premijer Srednjobosanskog kantona  Tahir Lendo, te predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije SBK, koji je ujedno i načelnik općine Busovača Asim Mekić.

Načelnik Akeljić upoznao je prisutne o trenutnom stanju i aktuelnoj situaciji u općini Vitez, osvrnuvši se na stanje sa budžetom i aktuelnim kapitalnim projektima i projektima za budući period gdje je zatražena i podrška  sa viših nivoa vlasti.

Također, prisutni su upoznati i sa ekspsanzijom u poljoprivrednoj djelatnosti u posljednih nekoliko godina, sa posebnim akcentom na uzgoj i preradu jagodičasto bobičastog voća, ali i o nekim budućim kapitalnim projektima, sa neizostavnom temom brze ceste Lašva-Travnik.
Razgovaralo se i na temu međunacionalnih i međuvjerskih odnosa na području općine Vitez, kao i  pripremama za  lokalne izbore koji će se održati u  septembru.

Nakon sastanka u općini Vitez delegacija se zaputila prema Travniku gdje je bila održana Javna tribina.

 

Kabinet načelnika
(M.H)