Objavljeno: 8.10.2020.

Općinski načelnik Tomislav Bošnjak-Matić i predsjedatelj OV Hidajet Sivro razgovarali s predstavnicima vjerskih zajednica općine Vitez

Predstavnici vjerskih zajednica općine Vitez razgovarali su danas s načelnikom Općine Tomislavom Bošnjakom-Matićem o trenutačnoj situaciji i potrebama  vjerskih zajednica i mogućnostima Općine Vitez da izađe u susret prilikom rješavanja tih potreba, o dosadašnjoj suradnji, te o budućim planovima.
Na sastanku su sudjelovali predsjedatelj Općinskog vijeća Općine Vitez Hidajet Sivro, župnik župe Vitez fra Velimir Bavrka, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Vitez Omer-ef. Sikira, te Boris Marjanović i Advan Akeljić predsjednici stranaka koje participiraju u O.V.
Općinski načelnik Bošnjak-Matić kazao je da će predstavnici lokalne administracije učiniti sve u skladu s mogućnostima da bi se potrebe vjerskih zajednica realizirale. “Za rješavanje svih problema, ne samo vjerskih, svi trebaju pokazati maksimalno razumijevanje, povjerenje i poštovanje za druge i za drugačije od sebe, za potrebe i probleme drugih ljudi oko sebe.” Istaknuo je Bošnjak-Matić.
Predstavnici vjerskih zajednica zahvalili su načelniku na uvažavanju vjerskih zajednica i na spremnosti na suradnju, te su istaknuli da postoji potreba za kontinuiranom suradnjom između vjerskih zajednica i lokalne vlasti kada se govori o stanju u društvu i potrebama zajednice.
Na sastanku je zaključeno je da će razgovori o svim aktualnim pitanjima od značaja za rad vjerskih zajednica u općini Vitez biti kontinuirani, te je dogovoreno da će se i u budućnosti održavati ovakvi sastanci s ciljem unapređenja uvjeta života svih stanovnika općine Vitez.