Objavljeno: 25.3.2021.

IZVJEŠĆE SA SJEDNICE SKRAĆENOG ŠTABA/STOŽERA

Zbog pogoršanja epidemiološkog stanja na području općine Vitez dana 25.03.2021 godine održana je Sjednica skraćenog štaba/stožera Civilne zaštite sa predstavnicima JU Dom Zdravlja Vitez i Policijske stanice.
 
Na sjednici su bili prisutni Zapovjednik/Komandant štaba/stožera CZ općine Vitez Boris Marjanović, Načelnik štaba/stožera CZ  Asim Ribo , ispred JU Dom zdravlja Vitez doktorica Ana Šimunović  te ispred Policijske stanice Vitez komandir  Ratko Bošnjak.
 
S obzirom da smo bili prinuđeni da ponovo otvorimo prostorije gradske dvorane za covid ambulantu, gdje smo sve resurse stavili na raspolaganja uposlenicima JU Doma zdravlja Vitez, te zbog pogoršane epidemiološke situacije održali smo ovu sjednicu gdje je prezentirana trenutna epidemiološka situacija na području općine Vitez kao i problemi sa kojima se susreću strukture koje su najviše pogođene ovom situacijom.
Razmatrano je kako bi se moglo pomoći građanima i strukturama u borbi protiv pandemije u skladu sa našim nadležnostima koji reguliraju ove oblasti i mogućnostima koje općina Vitez u ovom trenutnku posjeduje.
Također razgovarano je i o planu vakcinacije naših građana te kako najbolje organizirati taj proces.
 
Pored ostalog zaključeno je da se svi maksimalno uključimo u provođenje mjera te da zajedničkim snagama svi zajedno prebrodimo isto.
Općina Vitez će sa svim svojim resursima pomoći koliko može kao što je i do sada to radila.
Također je zaključeno da se dezinficiraju ulice oko gradske dvorane ( gdje je smještena covid ambulanta) , doma zdravlja, osnovne škole i tržnice/pijace gdje je velika koncentracija ljudi.
Pranje i dezinfekciju ulica će raditi Dobrovoljna Vatrogasna društva na općini Vitez i to 2 puta tjedno/sedmično ( DVD Stari Vitez i DVD Vitez)
Donesen je i zaključak da se ostvari svakodnevna komunikacija putem Viber grupe navedenih članova kako bi što bolje odgovorili potrebama svih službi.
Donesen je i zaključak da  JU DOM Zdravlja dostavi plan vakcinacije te da će općina pomoći u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima koji regulišu ovu oblast.
 
Svi članovi današnje sjednice APELUJU NA SVE GRAĐANE I INSTITUCIJE DA SE PONAŠAJU ODGOVORNO I DA POŠTUJU MJERE I NAREDBE KOJE SU DONEŠENE KAKO BI IZBJEGLI NEGATIVNE POSLJEDICE KORONAVIRUSA TE OLAKŠALI RAD SVIH SLUŽBI KOJE RADE NA DOBROBITI SVIH NAS.
 

Ostale vijesti

17.9.2021.   VIVA FILM FESTIVAL OD 22.09 - 26.09.2021

17.9.2021.   J A V N I P O Z I V za učešće u javnoj raspravi za dodjelu koncesije za izvorište vode za piće “Sedra” u naselju Lupac

16.9.2021.   Promocija druge faze projekta“Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i novoodabranih partnerskih jedinica lokalne samouprave

14.9.2021.   Obavijest o održavanju prezentacije trase brze ceste kroz PC-96 Vitez

11.9.2021.   JKP «VITKOM» d.o.o. Vitez raspisuje JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

6.9.2021.   Čestitka za početak nove školske godine

2.9.2021.   J A V N I O G L A S za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme

31.8.2021.   Načelnik općine Jakšić iz Republike Hrvatske sa suradnicima posjetio Općinskog načelnika

30.8.2021.   ŠAHOVSKI KLUB VITEZ 2013 POBJEDNIK PRVENSTVA ŠAHOVSKOG SAVEZA HERCEG BOSNE

23.8.2021.   IZMJENA I PRODUŽENJE TRAJANJA JAVNOG POZIVA ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021.GODINU

11.8.2021.   INFORMACIJA o sufinansiranju i implementaciji projekta rekonstrukcije gradske kanalizacione mreže (urbani dio grada)

18.8.2021.   JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

4.8.2021.   JAVNI POZIV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA POTICAJ U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI NA PODRUČJU OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

29.7.2021.   Uručene plakete i priznanja Općine Vitez

28.7.2021.   Obavijest o prestanku snabdijevanja pitkom vodom