Objavljeno: 11.6.2021.

Izaslanstvo, predvođeno Državnim tajnikom, Zvonkom Milasom, u posjetu općini Vitez

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, nakon Novog Travnika, danas je posjetio i općinu Vitez.

U prvom dijelu posjeta općini Vitez, u izaslanstvu u kojem su, osim Milasa, bili i veleposlanik RH u BiH, Ivan Sabolić, konzul RH u Konzulatu u Vitezu, Pero Bilušić i savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u BiH pri Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, Žana Ćorić, susreli su se s načelnikom općine Vitez, Borisom Marjanovićem, izaslanicom u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Marinom Pendeš i ministrom zdravstva i socijalne politike u Vladi SBŽ, Antom Matićem.

 

“Suradnja će u narednom razdoblju biti na višoj razini, nego je bila do sada”, najavio je općinski načelnik, Boris Marjanović, te dodao:

 

Neposredan razlog dolasku Državnog tajnika Zvonka Milasa u Vitez, kako sam kaže, jest 28. godišnjica stradanja osmero nevine dječice u naselju Podgradina, gdje će danas sudjelovati na svetoj misi.

 

Posjet Vitezu, izaslanstvo, predvođeno Državnim tajnikom, Zvonkom Milasom, iskoristilo je i za susret s predsjednicom HKD “Napredak”, podružnica Vitez, Gordanom Mišković i njenim suradnicima.

 

Zajedno su posjetili prostorije viteškog Napretka, razgledali razne eksponate i novouređenu etno galeriju, koja je, kao i većina drugoga, obnovljena zahvaljujući razumijevanju Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i projektnim sredstvima, odobrenim od strane Vlade Republike Hrvatske.

 
 

Prije odavanja počasti kod spomenika Osmica, izaslanstvo je još posjetilo je župni ured svetog Juraja u Vitezu.
 

Izvor: www.radiovitez.ba