Objavljeno: 16.9.2021.

Promocija druge faze projekta“Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i novoodabranih partnerskih jedinica lokalne samouprave

U Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu jučer je održana svečana promocija druge faze projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i novoodabranih partnerskih jedinica lokalne samouprave.
Druga faza projekta se provodi u ukupno 41 jedinici lokalne samouprave i 199 mjesnih zajednica širom BiH i traje do 2024.g.
Među odabranim jedinicama lokalne samouprave je i općina Vitez sa pet mjesnih zajednica i to- Vitez 1, Večeriska , Krčevine, Jardol i Zabilje-Sadovače.
Cilj ovog projekta je osnaživanje mjesnih zajednica koje na rodno odgovoran način unapređuju kvalitet života svojih stanovnika.
 Projekt financiraju Vlada Švicarske i Švedske,  a za njegovu provedbu zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH) u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza općina/opština i gradova.
 
 
 
SLUŽBA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI