Objavljeno: 19.10.2021.

PRIJAVLJIVANJE PLANA PROIZVODNJE ZA NAREDNU GODINU REGISTROVANIH POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA, PRAVNIH SUBJEKATA I KLIJENATA

Obavještavaju se svi poljoprivredni proizvođači, fizička i pravna lica, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata da u skladu sa članom 6. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčanih podrški po modelu poticaja proizvodnji, (Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine, broj 42/10) klijenti, svi potencijalni korisnici koji budu aplicirali u 2022.godini obavezni su  da izvrše prijavu plana proizvodnje  do 15.11.2021.godine.
Sva potrebna uputstva i obrasci za prijavu plana proizvodnje mogu se dobiti na info šalteru općine najkasnije do 15.11.2021. godine do kada traje prijava plana proizvodnje za narednu godinu. Predaja obrasca se vrši na šalteru protokola Općine.
Napominjemo da poljoprivredni proizvođači koji nisu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata i koji ne izvrše prijavu plana proizvodnje neće moći ostvariti pravo na novčanu podršku u 2022. godini. “Na osnovu člana 6. stav 1. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja-podrške proizvodnji (Sl. novine F BIH br. 42/10) ste dužni izvršiti prijavu plana proizvodnje za narednu godinu do 15.11. tekuće godine, na Obrascu PPP (OBRAZAC prijave plana proizvodnje), koji možete preuzeti sa web stranice Federalnog ministarstva poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva, web stranice Općine Vitez (na dnu ove stranice), lično na info šalteru Općine Vitez ili u kancelariji br 213.
Klijent koji ne izvrši prijavu planirane proizvodnje za narednu godinu do Pravilnikom određenog roka neće moći ostvariti pravo na novčanu podršku u narednoj godini.


OBRAZAC

 
Pomoćnik Načelnika

Muhamed Rebihić