Objavljeno: 29.12.2021.

Ambasada Bugarske u BiH financirala radove na uređenju Dječjeg vrtića Vitez

Dječji vrtić „Vitez“ ponovno je, uz pomoć prijatelja, realizirao jedan vrlo vrijedan projekt.

Naime, Ambasada Bugarske u BiH i Općina Vitez zajedničkim su sredstvima omogućili sanaciju i rekonstrukciju radova u ovoj javnoj ustanovi. Tako su u Dječjem vrtiću „Vitez“ rekonstruirane elektroinstalacije i ugrađena LED rasvjeta, te vatrodojavni sustav, kojeg do sada nisu imali.

 

„Sve se radi zbog sigurnosti djece, koja borave u vrtiću. Prokekt je vrijedan više od 22 000,00 KM. Ambasada Bugarske je radove financirala iznosom od 20 000,00 KM, na osnovu naše prijave na njihov Javni poziv, a ostatak je osigurala Općina Vitez“, rekla je ovom prigodom ravnateljica Dječjeg vrtića Vitez Ljiljana Pranjković Kovač.

Tijekom realizacije ovog projekta izvršena je rekonstrukcija električnih sustava (elektro ormara i osigurača) s ciljem usuglašavanja s odgovarajućim propisanim standardima, jer dosadašnji električni sustav nije bio sukladan sigurnosnim smjernicama, određenih zakonom. Također, obična rasvjeta zamijenjena je LED rasvjetom, a instaliran je i protupožarni sustav, što je, također, zakonska obveza s ciljem sigurnog boravka djece i osoblja u vrtiću. Usporedo, izvršena je i obuka djelatnika Vrtića kako prepoznati i postupiti u slučaju požara, te isključiti protupožarni alarm.

Po završetku ovih radova, zidovi su osvježeni novim slojem boje.

Iako su novonastali epidemiološki uvjeti blago usporili realizaciju projekta, on je, na zadovoljstvo svih, uspješno okončan, na čemu posebnu zahvalnost upućuju Ambasadi Bugarske u BiH.

Izvor: Radio Vitez