Objavljeno: 21.1.2022.

Popisani ugovori sa udrugama i klubovima za realizaciju projekata u okviru ReLOaD2 projekta

U okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2) dana 20.01.2022. godine potpisani su ugovori sa organizacijama civilnog društva za realizaciju projekata na teritoriji općine Vitez.
Nakon provedenog javnog poziva Općine Vitez za organizacije civilnog društva, a u sklopu ReLOaD2 projekta, odobrena su sredstva sljedećim udrugama i klubovima:

  1. Udruga „Volim Vitez“ Vitez
  2. Udruga građana „Svjetlo“ Vitez
  3. Stonoteniski klub „Vitez“ Vitez
  4. Rukometna akademija „Vitez“ Vitez
  5. Karate klub „Mladost“ Vitez
Regionalni program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).
 
Odobrena sredstva za realizaciju projekata na području općine Vitez ukupno  iznose 88.926,80 KM , od čega Općina Vitez sufinancira iznos  od 17.785,36 KM.
Planirani rok trajanja navedenih projekata je od šest do dvanaest mjeseci i očekuje se da će svi projekti biti završeni do kraja prosinca 2022. godine.
Dodijeljena su sredstva organizacijama koje u kontinuitetu imaju jako kvalitetan rad sa svojim korisnicima i koje su do sada imale više uspješnih projekata.
Cilj ReLOaD2  projekta je dalje jačanje partnerstva između lokalnih vlasti i civilnog društva u Bosni i Hercegovini, primjenom modela transparentnog projektnog financiranja organizacija civilnog društva (OCD) iz općinskih proračuna.
 
Služba za društvene djelatnosti