Objavljeno: 11.3.2022.

Veleposlanstvo Bugarske u BiH osiguralo vrijednu donaciju za JU Dječji vrtić Vitez

Predstavnici  Veleposlanstva Republike Bugarske danas su posjetili JU Dječji vrtić Vitez gdje ih je dočekala ravnateljica Ljiljana Kovač te predstavnici općinske vlasti, načelnik općine Boris Marjanović, predsjednik OV Hidajet Sivro, te predstavnici resornih općinskih službi Općine Vitez.
Razlog dolaska predstavnika Veleposlanstva Bugarske je još jedan uspješno realizirani projekt u Dječjem vrtiću Vitez. Naime, Veleposlanstvo Bugarske u BiH i Općina Vitez zajedničkim su sredstvima omogućili sanaciju i rekonstrukciju radova u ovoj javnoj ustanovi. Tako su u Dječjem vrtiću „Vitez“ rekonstruirane elektroinstalacije i ugrađena LED rasvjeta, te vatrodojavni sustav, kojeg do sada nisu imali.
Tijekom realizacije ovog projekta izvršena je rekonstrukcija električnih sustava (elektro ormara i osigurača) s ciljem usuglašavanja s odgovarajućim propisanim standardima, jer dosadašnji električni sustav nije bio sukladan sigurnosnim smjernicama, određenih zakonom. Također, obična rasvjeta zamijenjena je LED rasvjetom, a instaliran je i protupožarni sustav, što je, također, zakonska obveza s ciljem sigurnog boravka djece i osoblja u vrtiću. Usporedo, izvršena je i obuka djelatnika u vrtiću kako prepoznati i postupiti u slučaju požara, te isključiti protupožarni alarm.
Iako su epidemiološki uvjeti blago usporili realizaciju projekta, on je, na zadovoljstvo svih, uspješno okončan, na čemu posebnu zahvalnost iz Vrtića upućuju Veleposlanstvu Bugarske u BiH.

 

Izvor: Radio Vitez