Objavljeno: 25.3.2022.

Vitkom nabavio vozilo vrijedno 180.000 KM, nastavak aktivnosti jačanja kapaciteta poduzeća

Javno komunalno poduzeće Vitkom iz Viteza nastavilo je jačati vlastite kapacitete te je s time u vezi danas u krugu poduzeća održana svečana ceremonija predstavljanja radnog stroja rovokopač- utovarivač čija je ukupna vrijednost 181 350,00 KM sa uračunatim PDV-om. Za sufinanciranje troškova nabave ovog stroja Općina Vitez, kao osnivač poduzeća, izdvojila je putem Proračuna za 2021. godinu 160 000,00 KM.
Realizacija projekta nabave radnog stroja rovokopača-utovarivača će se pozitivno odraziti na organiziranje i kvalitetu pružanja komunalnih usluga, sigurnost sudionika u prometu, zaštitu okoliša kao i implementaciju Projekta „Uspostava i razvoj primarne selekcije ambalažnog otpada iz komunalnog čvrstog otpada na području općine Vitez", kazali su iz JKP Vitkom za viteški.ba te dodali kako će navedeno vozilo olakšati Vitkomu izvođenje radova izgradnje novih vodovodnih i kanalizacijskih cjevovoda, kod izvođenja radova na rekonstrukciji postojećih cjevovoda te drugih poslova u okviru registrirane djelatnosti JKP „Vitkom“ d.o.o. Vitez.
Starost radnog stroja kojim je do sada raspolagalo poduzeće za obavljanje poslova izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih cjevovoda, kao i ostalih građevinskih radova je preko 20 godina i trenutačno je u funkcionalnom stanju, no javljaju se česti kvarovikoji dovode dovode do nefunkcioniranja ili smanjenog funkcioniranja obima rada sustava poduzeća, posebno iz razloga jer su se jednim rovokopačem-utovarivačem služile sve organizacijske jedinice poduzeća.
Današnjoj svečanosti primopredaje stroja uz djelatnike i menadžment Vitkoma na čelu s direktoricom Jasnom Babić nazočili su i predstavnici općinske vlasti predvođeni načelnikom Borisom Marjanovićem. Vitkom u narednom periodu planira izvršenom nabavkom komunalne mehanizacije rovokopača-utovarivača, kao i postojećom opremom, obavljati pored predviđenih poslova i djelomično preuzimanje obavljanja zimskog održavanja puteva na području općine Vitez.

 
Izvor: www.viteski.ba