Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Angažirane sve raspoložive snage Civilne zaštite Općine Vitez, sanirana obala rijeke Kruščice na mjestu izlijevanja

Uslijed obilnih kišnih padalina, u petak, 16.6.2023. godine, došlo je do izlijevanja rijeke Kruščice u naseljenom mjestu Rijeka, općina Vitez i plavljenja više desetaka stambenih i pomoćnih objekata, poljoprivrednih površina i putova.

U ranim jutarnjim satima na terenu su angažirane sve raspoložive snage Civilnu zaštitu Općine Vitez- Općinska Služba civilne zaštite, Služba za zaštitu od požara i poplava, Postrojba opće namjene, Služba za komunalne poslove i asanaciju terena, Služba za građevinsku operativu IGM Haskić te policijski službenici MUP-a KSB kako bi pomogli ugroženim građanima.

Tijekom cijeloga današnjeg dana, od ranih jutarnjih sati službe rade na pomoći stanovništvu te pumpanju vode iz poplavljenih objekata. U prijepodnevnim satima sanirana je obala rijeke Kruščice na mjestu izlijevanja čime je otklonjen uzrok poplave te se voda povlači u svoje korito. Pripadnici struktura civilne zaštite i dalje su na terenu.

Na terenu je tijekom cijeloga dana i općinski načelnik Boris Marjanović i predsjednik Općinskog vijeća Hidajet Sivro sa svojim suradnicima, koji osobno koordiniraju sve operacije te u dogovoru s oštećenim mještanima općine Vitez dogovaraju daljnje aktivnosti.