Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Dijalog, projekti i inspiracija za bolju budućnost mladih u Općini Vitez

Pozivamo vas da se pridružite inspirativnom druženju u okviru platforme “Dijalog za mlade” koje će se održati u općini Vitez u četvrtak, 30.5.2024. sa početkom u 17:00h u Etno Selu ‘’Čardaci’’.

“Dijalog za mlade” dio je Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom balkanu 2 (ReLOaD2), koji pruža mladima priliku da identificiraju potrebe, izazove i neiskorištene potencijale, te da zajednički predlože inicijative za unapređenje kvalitete života u našoj lokalnoj zajednici. Ovaj dijalog nije samo razmjena ideja – to je korak ka aktivnom uključivanju u kreiranje bolje budućnosti. Poslužio je kao prostor na kojem su mladi izrazili stavove o potrebama i prioritetima koje imaju, a na osnovu kojih je kreiran javni poziv za predaju projekata organizacija civilnog društva koje se bave upravo pitanjima mladih.

Temeljem ranije identifikovanih izazova, u okviru ReLOaD2 programa je u općini Vitez podržan jedan omladinski projekat. Upravo na ovom događaju ćemo se prvo upoznati sa prilikama za mlade i pružiti mogućnost mladima da se direktno uključe u sprovedbu istih. Očekuje nas zanimljiva prezentacija projekata i prilika za učešće u aktivnostima omladinskih inicijativa koje će biti realizovane tokom 2024. godine:

  1. Gradsko kazalište mladih “Vitez” sa projektom “Vitae es – život je”

Osim što ćemo saznati više o projektima, imaćemo priliku da prisustvujemo motivacionom govoru Kasima Tatića, profesora na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Profesor Tatić će vas nasmijati, inspirisati i potaknuti na razmišljanje kroz svoj jedinstveni pristup i govor. Pridružite nam se i poslušajte inspirativnu priču našeg govornika, naučite nove perspektive i pronađite dodatnu motivaciju za postizanje vrhunskih rezultata u svim aspektima vašeg života.

Pozivamo sve zainteresirane mlade i predstavnike medija da nam se pridruže i budu dio pozitivnih promjena.

ReLOaD2 finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Općine Vitez.

DIJALOG ZA MLADE – LETAK

 

——– Za dodatne informacije o organizacija događaja, kontaktirajte nas na mail amina.dananovic@undp.org, angažovane mlade osobe u Općini Vitez. Za medijske upite, kontaktirajte nas putem telefona +387 65 323 022, Emina Hukić, službenica za komunikacije u UNDP-u.