Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Direktni poziv za sufinansiranje projekta u jednoj partnerskoj mjesnoj zajednici- Projekat jačanje uloge MZ u BiH- faza II

Direktni poziv za podnošenje prijedloga projekata partnerskih mjesnih zajednica u okviru nagradnog fonda je jedna od aktivnosti druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ (MZ projekat) kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), a finansiraju Vlada Švicarske i Švedska. Cilj projekta, čija druga faza traje od 2020-2024. godine, jeste unapređenje kvaliteta života građanki i građana u Bosni i Hercegovini (BiH) kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građanki i građana u javnom životu, i predstavljaju primjer dobre prakse lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i demokratske promjene na lokalnom nivou.

Cilj ovog Direktnog poziva je podrška realizaciji jednog prijedloga projekta u jednoj od 5 partnerskih mjesnih zajednica i to:

  1. MZ “Vitez 1“
  2. MZ „Jardol“
  3. MZ „Večeriska“
  4. MZ „Krčevine“
  5. MZ „Zabilje-Sadovače“

Projekti s kojima se može aplicirati su isključivo prioritetni projekti identifikovani putem organizovanih foruma građanki i građana u partnerskoj MZ, odnosno MZ koja sudjeluje u implementaciji MZ projekta koji implementira UNDP.

 Preuzimanje dokumentacije:

1. Izvorni Javni poziv
2. Obrazac projektnog prijedloga
3. Pregled proračuna/budžeta
4. Matrica logičkog okvira
5. Plan aktivnosti
6. Pismo obaveze o obaveznom aufinanciranju od strane JLS
7. Pismo obaveze za dodatno sufinanciranje