Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

EU start- up potpora za mlade u KSB

Regionalna razvojna agencija REZ u okviru projekta „Suradnjom do bolje konkurentnosti – KSB“ koji realizira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ KSB), uz podršku Europske unije i Međunarodne organizacije rada u BiH, poziva sve nezaposlene osobe (prednost imaju mladi od 18 do 35 godina) koji žele pokrenuti inovativan i na znanju baziran biznis u Srednjobosanskom kantonu (samo općine Travnik, Novi Travnik, Vitez i Jajce) da prijave svoje poslovne ideje za start up podršku. POKRENI BIZNIS U KSB!

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje KSB doprinosi unapređenju kapaciteta u oblasti zapošljavanja na području Srednjobosanskog kantona (KSB) kroz kreiranje i razvoj mehanizama podrške mladima u pokretanju i vođenju vlastitog biznisa. Program start-up podrške obuhvaća:
– Obuku u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji (Pokreni i unaprijedi svoj biznis)
– Savjetovanje u oblasti poslovnog planiranja i prezentacije biznis plana,
– Bespovratna financijska sredstva u iznosu do 6.000 KM (za 12 najboljih biznis planova),
– Poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja u skladu sa potrebama biznisa.
– Ostalu poslovnu podršku prije i nakon pokretanja biznisa.
U program će biti uključeno najmanje 40 sudionika, dok će 12 najbolje ocijenjenih prezentacija poslovnih ideja dobiti financijsku podršku za pokretanje biznisa. Ocjenjivanje će se vršiti na osnovu transparentnih kriterija, a koji će biti dostupni svim polaznicima. Osobe zainteresirane za razvoj poslovne ideje i pokretanje vlastitog biznisa na području općina Travnik, Novi Travnik, Vitez i Jajce mogu se prijaviti putem namjenski dizajniranog Prijavnog obrasca. Obrazac možete preuzeti na ovom linku. Uz prijavni obrazac obavezno je priložiti CIPS obrazac i dokaz – potvrdu o statusu nezaposlenosti na evidenciji službe za zapošljavanje. Prijava mora biti podnesena do 30.11.2022. godine putem e-maila: info@rez.ba (Naslov poruke: Prijava na startup program LPZ SBK) ili preporučeno poštom ili dostaviti izravno u REZ agenciju, na adresu:
REGIONALNA EKONOMSKA ZAJEDNICA REZ d.o.o. Štrosmajerova 11, 72000 Zenica, BiH (Prijava na startup program LPZ SBK).
Nepotpune i neblagovremeno podnesene prijave neće se uzeti u razmatranje.
Ukoliko trebate dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.
Projekt „Suradnjom do bolje konkurentnosti – KSB“ implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje KSB (LPZ KSB) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje KSB, Ministarstvo gospodarstva KSBKSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i PU „Linija života“ Donji Vakuf.
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje KSB je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Europska unija financira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekt ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).