Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

I ove godine Božić u Vitezu ispunio očekivanja, posjetitelja iz godinu u godinu sve više

Sudeći prema ocjenama nazočnih tradicionalna manifestacija Božić u Vitezu i ove godine u potpunosti je ispunila očekivanja okupljenih posjetitelja.

Naime, dvodnevni događaj kojega je organizirala Općina Vitez okupio je više tisuća gostiju, iz Viteza, susjednih općina i dijaspore, a za dobru zabavu i ponudu bili su zaduženi brojni glazbenici, obrtnici i ugostitelji.

Da i ove godine djeca i najmlađi budu zadovoljni zadužen je bio Djed Božićnjak, dok je u Gradskom parku postavljeno i dječje selo s kućicama i drugim zabavnim sadržajem za najmlađe.

Manifestaciju je službeno otvorio i sve okupljene pozdravio Boris Marjanović, načelnik Općine Vitez, a zahvalivši svima na dolasku uputio je božićnu i novogodišnju čestitku uz najljepše želje svima.

Obzirom da se nalazimo u adventskom razdoblju, iščekujući blagdan Božić iskoristit ću se prigodom svima poželjeti da nastupajuće blagdane dočekamo u radosti, miru i zdravlju, u krugu svojim najbližih te da se još jednom napomenemo i prisjetimo važnosti obitelji, prijateljstva i brige jednih o drugima. U tom kontekstu neka i ova naša manifestacija dodatno omogući da se prepustimo posebnosti blagdana, neka božićna svjetla, mirisi i zvukovi ispune naše srce radošću i nadom za bolje sutra“, rekao je, između ostalog Marjanović.

foto: Marko Alilović

Prigodne božićne pjesme izveli su Viteški akordi i Lašvanske dive, dok su neke od najpopularnijih svjetskih i domaćih hitova u dva dana zabave izvodili R.O.S.T band i Monty band s potporom DJ Lumara i DJ Bobofeelgooda.

Naravno, posebno je bio spektakularan vatromet koji je obasjao viteško nebo i ove godine i time upotpunio dvodnevni događaj.

Iz Općine Vitez zahvaljuju svima na doprinosu da ova manifestacija protekne na visokoj razini, a osobito Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB, HT Eronetu i Razvojnom programu Ujedinjenih nacija (UNDP) s kime je u suradnji, kroz projekt  „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ (zajednički projekat Vlade Švicarske i Švedske) kupljen dodatni nakit za ljepši blagdanski ugođaj u Vitezu.

Također, ovoj informaciji treba dodati kako Općina Vitez organizira javni doček 2024. godine na otvorenom, a na platou ispred Hrvatskog doma nastupit će bend Infuzija.