Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Izaslanstvo Općine Vitez na svečanoj sjednici povodom Dana grada Popovače (RH)

Općinski načelnik Boris Marjanović sa općinskim izaslanstvom nazočio je danas u Republici Hrvatskoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače, prijateljskog grada općine Vitez. Uz Dan grada danas je u Popovači proslavljen blagdan Svetog Alojza Gonzage, nebeski zaštitnik ovog grada.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Saša Jegarčec, a nakon projekcije promotivnog filma o Popovači, nazočnima se obratio gradonačelnik Josip Mišković te dječja gradonačelnica Lora Križanić. Svečana je sjednica bila prigoda za dodjelu nagrada i javnih priznanja, Nagradu za životno djelo primio je dugogodišnji pedijatar prim. dr. Zvonimir Almaš, koji je i zahvalio u ime svih nagrađenih.

Svim okupljenim obratio se i načelnik općine Vitez Boris Marjanović, koji je, između ostaloga kazao: „Kao načelnik općine Vitez, osjećam se ponosno što mogu predstavljati našu općinu koja je s gradom Popovačom uspostavila čvrsto prijateljstvo i suradnju koja traje već godinama, a koja se, slobodan sam to ustvrditi, posljednjih godina itekako intenzivira i pretvara u nesalomljiv most našim stanovnicima“.

Također, uz čestitke Marjanović je zaključio: „Ova prijateljska veza između Viteza i Popovače dokaz je da se suradnjom i zajedničkim radom mogu postići izvanredni rezultati za dobrobit svih naših građana u nizu oblasti, kulturi, sportu i gospodarstvu.“
Također, govore su održali i državni tajnik Tugo
mir Majdak, izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Martina Ciglević, kao i predsjednik Županijske skupštine SMŽ Mato Fofić.