Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Javni poziv nezaposlenim osobama za prijavu učešća u programu obuke i stručnog usavršavanja za CNC operatere u SBK/KSB

Mješovita srednja tehnička škola Travnik u okviru projekta „Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK“ koji realizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) uz podršku Evropske unije i Međunarodne organizacije rada u BiH, poziva nezaposlene osobe sa evidencije Zavoda za zapošljavanje SBK/KSB za prijavu učešća u programu obuke i stručnog usavršavanja za  cnc operatere u SBK/KSB.

U okviru Projekta planirano je provođenje obuke za minimalno 30 nezaposlenih lica prijavljenih na evidenciji Zavoda za zapošljavanje SBK/KSB.

Obuka uključuje teorijski i praktični dio (120 sati ukupno) i potpuno je besplatna za sve učesnike sa pokrivenim troškovima prijevoza i ishrane tokom obuke. Teorijski dio obuke će biti realizovan u Travniku po programu osposobljavanja koji je odobren od Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB. Praktični dio obuke će se realizovati u partnerskim preduzećima vodeći računa o prebivalištu polaznika. Svi izabrani polaznici će biti na vrijeme informisani o mjestu i vremenu održavanja obuke.

Osim općih ciljeva, znanja, vještina i stavova za lični razvoj i dalje učenje, ovaj obrazovni program polaznicima omogućava stjecanje praktičnih i teoretskih znanja i vještina za obavljanje poslova CNC operatera:

  • Poznavanje i primjena mjera zaštite na radu i sigurnosnih mjera propisanih pravilnikom i u skladu sa zahtjevima radnog mjesta.
  • Prepoznavanje vrste, dimenzija, razmjere i zaglavlja tehničkog crteža.
  • Pokretanje i upravljanje CNC mašinom.
  • Savladavanje CAD/CAM + generisanje G koda u SolidWorks/SolidCam programima.
  • Kontinuitet u kvalitetu rada i osiguranje kvaliteta cjelokupnog radnog procesa.

Kandidati i kandidatkinje koji uspješno završe obuku i stručno osposobljavanje će dobiti uvjerenje o osposobljavanju/certifikat i mogućnost zapošljavanja u partnerskim organizacijama.

Osobe zainteresirane za učešće u programu edukacije za CNC operatere mogu se prijaviti putem namjenski dizajniranog Prijavnog obrasca. Obrazac možete preuzeti na OVOM LINKU. Uz popunjen prijavni obrazac obavezno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci);
  • izvod iz matične knjige rođenih;
  • CIPS obrazac;
  • diploma najvišeg završenog obrazovanja;
  • uvjerenje Službe za zapošljavanje SBK/KSB da se osoba nalazi na evidenciji za nezaposlene osobe

Navedeni dokumenti moraju biti original ili ovjerena kopija.

 Prijava sa pratećom dokumentacijom mora biti podnesena do 20.4.2023. godine putem e-maila: tehnickaskola.tr@bih.net.ba (Naslov poruke: Prijava na program obuke za CNC operatere LPZ SBK) ili preporučeno poštom ili dostaviti direktno na adresu:

MJEŠOVITA SREDNJA TEHNIČKA ŠKOLA TRAVNIK

Školska bb,

72270 Travnik, BiH

(Prijava na program obuke za CNC operatere LPZ SBK)

Nepotpune i neblagovremeno podnesene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Ukoliko trebate dodatne informacije slobodno kontaktirajte organizatore.

Projekat „Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK“ implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo za privredu SBK/KSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i  PU „Linija života“ Donji Vakuf.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).