Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kantonalni predstavnici posjetili radove prema Zabrđu

U pratnji općinskog načelnika Borisa Marjanovića i predsjednika Općinskog vijeća Hidajte Sivre jučer su radove na izgradnji 900 metara asfaltnog puta od Bobaša prema Zabrđu posjetili dužnosnici s kantonalne razine vlasti čijim je zalaganjem, između ostalog, i ovaj projekt došao do faze realizacije.

Tako su radove obišli ministri u Vladi KSB Advan Akeljić i Anto Matić te direktor Šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝ / Šumskogospodarskog društva ˝Šume Središnje Bosne˝ Vildan Hajić sa suradnicima. U razgovoru još jednom je naglašena važnost realizacije ovoga projekta, kao i perspektiva daljnjeg ulaganja u izletište na Zabrđu.

Podsjetimo, prošloga tjedna, pripremnim radovima, započele su aktivnosti na realizaciji projekta „Modernizacija kamionskog puta na pravcu Bobaši- Zabrđe“, čime viteška šumarija po prvi puta realizira jedan ovakav projekt, kojim će u konačnici biti asfaltiran put prema Zabrđu u duljini od 900 metara s minimalnom širinom puta od 3 metra. Projekt je ŠPD ˝Srednjobosanske šume˝/ ŠGD ˝Šume Središnje Bosne˝ kandidiralo na javni poziv Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva KSB koje je izdvojilo financijska sredstva u iznosu od oko 96.000,00 KM za njegovu realizaciju.

Realizaciju projekta podržava i Općina Vitez te će u tekućoj godini biti izdvojena dodatna sredstva za nastavak radova.