Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Marjanović: Pozdravljam potpisivanje ugovora za adaptaciju zgrade suda, očekujemo novu kvalitetu za našu općinu

Jučer je u Travniku, nakon provedenog postupka, potpisan ugovor o izvođenju prve faze građevinskih radova na zgradi Odjela Općinskog suda u Travniku sa sjedištem u Vitezu za općine Busovača i Vitez, kao i drugih institucija.

Ugovore su potpisali naručitelj radova, kojeg zastupa ministrica Božana Petrović, i izvođač radova, tvrtka SIGMA – SK d.o.o. Zenica, koju predstavlja direktor Slobodan Komosar. Ukupna ugovorena cijena radova za prvu fazu iznosi 1.193.736,74 KM. Istoga dana, potpisan je i ugovor koji regulira nadzor nad izvođenjem radova. Nadzor će obavljati tvrtka FM INŽENJERING d.o.o. Sarajevo, koju zastupa direktor Faruk Medošević.

S time u vezi reagirao je i općinski načelnik Viteza Boris Marjanović koji je pozdravio ove aktivnosti te konačno najavljeni početak radova u Vitezu.

„Dužnosnici iz Viteza, zajedno sa svim relevantnim predstavnicima u Kantonu već dugi niz godina rade na inicijativi da se u Vitez vrati Odjel Općinskog suda za Busovaču i Vitez. Konačno, u proteklom vremenu svjedočimo konkretnim aktivnostima, a izuzetno sam ohrabren jučerašnjim potpisivanjem dva ugovora za adaptaciju zgrade u centru Viteza, koja je odnedavno vlasništvo Kantona. Priželjkujemo što brži početak radova, a kao Općina Vitez, nastavit ćemo, kao i do sada, pružati maksimalnu potporu ovome projektu, koji će pružiti novu kvalitetu za naše stanovnike i sve koji u Vitez dolaze izvršavati određene poslovne i privatne obveze. Uz to, ovaj dio grada u potpunosti ćemo zaokružiti u jednu uređenu i moderno urbaniziranu cjelinu“, kazao je Boris Marjanović, načelnik općine Vitez, uz zahvalu resornoj ministrici Petrović i svim uključenim u projekt otvaranja sudbenog odjela u Vitezu.