Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Mjesne zajednice prošle obuku na temu ,,PCM- upravljanje projektnim ciklusom”

Operativnim planom Vizije mjesnih zajednica 2023.-2025.g. izražena je potreba za održavanjem radionica na temu pisanja projekata za predsjednike i zamjenike svih 17 mjesnih zajednica na općini Vitez.

 Radionice su održane 19. i 20.02.2024.g.u zgradi općine Vitez na zadovoljstvo svih onih mjesnih zajednica koji smatraju da je projektni pristup ono ćemo trebamo težiti i što nam omogućava transparentniji utrošak odobrenih sredstava. Kroz edukacije učesnike je provela Amra Kraksner.

 Opći cilj radionica je unaprijediti kapacitete predsjednika i zamjenika mjesnih zajednica kroz radionice na temu pisanja projekata koje će oni dalje prenositi na članove savjeta mjesnih zajednica i uspješno realizirati projektne aktivnosti prioritetne za mjesnu zajednicu koju predstavljaju.

 Sve ove radionice imaju zajednički cilj, a to je povećanje sudjelovanja građana i građanki u procese koji uvažavajući njihove potrebe doprinose poboljšanju kvalitete života na lokalnom nivou.

 Realizacija ovih aktivnosti podržana je kroz projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ faza II, kojeg zajednički financiraju Vlada Švicarske i Švedske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

 

SLUŽBA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI