Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Motivacioni govor i konsultacije sa mladima u okviru platforme “Dijalog za mlade”

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje aktivnosti koje imaju za cilj inspirisati, motivisati i podstaći mlade širom Bosne i Hercegovine na postizanje novih dostignuća! Uz finansijsku podršku Evropske unije, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) organizuje “Dijalog za mlade” u okviru kojeg će mladi imati priliku da poslušaju motivacioni govor Tomislava Cvitanušić i učestvuju u konstultacijama za mlade. Dijalog za mlade će biti održan u Općini Vitez u srijedu, 20.3.2024. godine sa početkom u 18:30h u Sali općinskog vijeća (posljednji sprat zgrade Općine Vitez) .

Tomislav Cvitanušić poznati je maratonac, triatlonac i alpinista iz Bosne i Hercegovine, koji će mlade povesti na nezaboravno putovanje kroz izuzetne životne podvige. Tomo nije samo uspješan sportista već i dobitnik brojnih priznanja. Uz sve što će vam predstaviti, Tomislav će vas motivisati da istražite svoje granice i ostvarite sjajne lične rezultate.

Nakon motivacionog govora, planirane su konsultacije sa mladima sa ciljem identifikacije problema za kreiranje omladinske inicijative koja će biti realizovana tokom 2024. godine.

 Platforma “Dijalog za mlade” dio je Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom balkanu 2 (ReLOaD2), koji pruža mladima priliku da identificiraju potrebe, izazove i neiskorištene potencijale, te da zajednički predlože inicijative za unapređenje kvalitete života u našoj lokalnoj zajednici. Ovaj dijalog nije samo razmjena ideja – to je korak ka aktivnom uključivanju u kreiranje bolje budućnosti. Poslužit će kao prostor na kojem će mladi moći izraziti svoje stavove o potrebama i prioritetima koje imaju.

Ovo je prilika da se povežemo, naučimo i inspirišemo zajedno! Za povrdu učešća molimo vas da popunite prijavni obrazac na linku: Prijava na učešće u motivacionim govorima (google.com)

Pozivamo sve zainteresirane mlade i predstavnike medija da nam se pridruže i budu dio pozitivnih promjena.