Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Načelnik Marjanović na otvorenju 5. Međunarodnog kongresa kirurga koji se održava u Vitezu

U organizaciji Udruge kirurga Federacije Bosne i Hercegovine danas je u Vitezu otvoren 5. međunarodni kongres kirurga koji je okupio niz priznatih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja, a na otvorenju Kongresa nazočnima se obratio i Boris Marjanović, načelnik Općine Vitez.

U svome obraćanju načelnik je istaknuo značaj koji održavanje ovoga Kongresa ima za lokalnu zajednicu te je čestitao organizatorima i poželio uspješan rad svim sudionicima Kongresa.

Na otvorenju Kongresa, u ime domaćina i organizatora obratio se dr. Mario Gučanin- Gazibarić i Anto Matić u ime Ministarstva zdravstva i socijalne politike KSB. Kongres je otvorenim proglasila predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara.

Na kongresu sudjeluju brojni ugledni stručnjaci, među kojima svakako vrijedi izdvojiti Dragana Primorca, koji će govoriti na temu “STEM stanice u kirurgiji i ortopediji”.

Ključna tema kongresa su upalne bolesti crijeva te kako nema izrađenih službenih smjernica za liječenje Udruga kirurga FBiH je okupila stručnjake u regiji da bi se napravili zaključci koji će se uputiti za izradu službenih smjernica.

Kongres će trajati do 19.3.2023.