Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Načelnik Marjanović raspisao natječaj: Općina Vitez dodjeljuje 200 stipendija

Općinski načelnik Boris Marjanović raspisao je Natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2023./2024. godinu, a ove godine Općina Vitez dodijelit će 200 stipendija.

Pravo prijave na općinski natječaj za dodjelu stipendije imaju bh. državljani s mjestom prebivališta na području općine Vitez koji su redovni studenti prvog ili drugog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini ili izvan Bosne i Hercegovine, a ne primaju drugu stipendiju iz sredstava javnih proračuna državnih institucija.

Pravo prijave na općinski natječaj za dodjelu stipendije nemaju studenti koji po drugi put upisuju istu godinu studijskog programa ili upisuju novi studijski program (promjena smjera ili fakulteta) na istoj godini studija, vanredni studenti, studenti apsolventi, studenti stariji od 25 godina starosti i studenti koji nakon završenog prvog ciklusa studiranja obavljaju pripravnički ili volonterski rad uz naknadu.

Ove godine bez bodovanja stipendiju će dobiti učenici generacije srednje škole za prvu godinu studija (bez obzira primaju li neku drugu stipendiju), studenti romske populacije, studenti bez oba roditelja i student invalid sa postotkom invalidnosti 90% i 100%”.

Uz bodovanje  općinska stipendija dodjeljuje se u sljedećim kategorijama:

  1. A) studenti sa prosjekom ocjena 8,0 i više ili 3,5 i više – 25% sredstava
  2. B) studenti deficitarnih zanimanja – 25% sredstava
  3. C) studenti slabijeg socioekonomskog statusa – 50% sredstava

Za dodatne informacije zvati možete pozvati na 030/718-224 ili se obratiti na email: katica.radman@opcinavitez.info. Natječaj ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja na oglasnoj ploči završno sa 28.2.2024. do 15:00.

DOKUMENTACIJA ZA PREUZIMANJE:

Natječaj za stipendije

Obrazac za stipendije (bez bodovanja) (HRV)
Obrazac za stipendije (uz bodovanje) (HRV)

Obrazac za stipendije (bez bodovanja) (BOS)
Obrazac za stipendije (uz bodovanje) (BOS)