Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Načelnik Marjanović se sastao s ministrom u Vladi Republike Hrvatske Piletićem

Danas je Općinu Vitez posjetio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u Vladi Republike Hrvatske Marin Piletić, koji se tom prigodom sastao s općinskim načelnikom Borisom Marjanovićem.

Tijekom sastanaka sugovornici su ocijenili izuzetno važnom potporu koju Vlada Republike Hrvatske pruža Bosni i Hercegovini kroz financiranje razvojnih projekta iz niza oblasti, a dio njih je proveden u Vitezu. Marjanović je istaknuo neke od projekata koji su u Vitezu provedeni kroz potporu tijela Republike Hrvatske, a u posljednje vrijeme na poseban način se ističe rekonstrukcija Gradskog trga, kao projekt financiran programom prekogranične suradnje.

„Ovi i slični projekti dokaz su istinskog partnerstva i suradnje institucija i tijela vlasti iz BiH i Republike Hrvatske, jer se njihovom implementacijom podiže kvaliteta života naših sugrađana i cjelokupan društveni ambijent. Još jednom hvala ministru Piletiću, kao i cjelokupnoj Vladi RH na čelu s premijerom Plenkovićem na potpori koju itekako vidimo i osjećamo“, kazao je u izjavi za medije načelnik Marjanović.

Također, Marjanović je sugovornicima detaljno predstavio stanje u Općini Vitez, posebno naglašavajući projekte koje Općina Vitez planira implementirati u narednom razdoblju.

U nastavku današnjih aktivnosti izaslanstva su posjetila spomen obilježje Osmica te ih kasnije u Vitezu očekuje dodjela ugovora za provedbu projekta potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini vrijednih milijun eura.