Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Načelnik Marjanović susreo se s štićenicima i odgajateljima Centra „Maestral“

Proteklog tjedna u Travniku i Vitezu na zimovanju su boravili štićenici Centra “Maestral” iz Splita, odnosno njihove podružnice “Miljenko i Dobrila” iz Kaštel Lukšića, a na poziv Udruge mladih “Enter” i Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez. Ova ideja rodila se početkom srpnja kada su članovi GKM Vitez u suradnji s KUD “Karol Wojtyla” i Centrom “Maestral” organizirali Ljetnu školu glume u Kaštel Lukšiću. Voditelj GKM Vitez, Ivan Sajević, uputio je poziv, a ravnateljica Centra “Maestral” u Splitu, Jelena Burazin te podružnice “Miljenko i Dobrila” u Kaštel Lukšiću, Veronika Perić spremno prihvatile i organizirale dolazak djece u Lašvansku dolinu.

Ovu ideju zdušno je podržao i općinski načelnik Viteza, Boris Marjanović, koji se susreo s mališanima iz „Maestrala“ i njihovim domaćinima.

Prilikom susreta načelnik Marjanović je istaknuo radost zbog dolaska dragih prijatelja iz Centra „Maestral“ u Vitez i Lašvansku dolinu, a naglasio je i spremnost da se Općina Vitez uključi u punom kapacitetu prilikom sljedeće posjete našem kraju.

Domaćini su kazali kako će ovo prerasti u lijepu tradiciju, na radost svih, ali kako će nastojati i tijekom godine povremeno organizirati posjete „maestralovaca“ Lašvanskoj dolini.

„Sretan sam i zahvalan zbog vašeg dolaska i posjeta. Znam da su vam naši vrijedni kazalištarci pripremili sadržajan boravak pa vam stoga i nismo željeli oduzimati previše vremena na protokolarne aktivnosti. Ja se radujem novim susretima i želim da znate kako u Vitezu uvijek imate iskrene prijatelje, a Općina Vitez će biti tu da pomogne u realizaciji onoga što budete zajedno planirali s vašim domaćinima“, istaknuo je općinski načelnik, Boris Marjanović.

Djeca, ali i njihovi odgajatelji, uživali su u sadržajnom programu tijekom svih pet dana, a odmah po dolasku posjetili su zgradu Hrvatskog doma u Vitezu, gdje su se kratko zadržali u Kazališnoj dvorani Vitez i prostorijama Radio Viteza. U Vitezu su tijekom narednih dana posjetili i Spomen park “Osmica”, gdje su položila cvijeće, upalila svijeće i pomolili se, a nisu zaobišla ni Torcidu Vitez, gdje su uz druženje dobili i prigodne poklone.

Posjetili su i Franšizni centar BiH, odnosno njihov bazen, kao i bazen i spa sadržaje Etno selo Čardaci, gdje su uživali u sportskim aktivnostima na bazenima, ali i delicijama njihove kuhinje. Nisu zaobišli ni čarobnu Dolinu sreće, koja se nalazi u blizini, a koja je sve ostavila zadivljene.

U Travniku su se susreli i s predsjedateljicom Općinskog vijeća Travnik, Vlatkom Lukić te posjetili brojne turističke sadržaje.