Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Načelnik Marjanović uručio književnu nagradu „Marko Martinović Car“ za najbolju priču

Za vikend su u Vitezu, prigodnom manifestacijom dodjele nagrade za najbolju priču, zatvoreni Dani Marka Martinovića Cara.
Inače, Dani su počeli u četvrtak pjesničkim maratonom u sjećanje na Cara, nastavili se u petak promocijom knjige Ivice Budulice, a okončani u subotu svečanom dodjelom nagrada za najbolju priču koja je pristigla na međunarodnom književnom natječaju.


Nakon proglašenja pobjednika nagradu za prvo mjesto Mariji Pavlović Baković (Tomislavgrad) za priču Bijele suze uručio je načelnik općine Vitez Boris Marjanović. Drugo mjesto pripalo je Dinku Osmančeviću (Banja Luka) za priču Anđeli, dok je treće mjesto pripalo Adnadinu Jašareviću (Zenica) za priču Muzej sutrašnjice. Ocjenjivačko povjerenstvo radilo je u sastavu dr. Larisa Softić Gasal, Tihomir Jovanović Tika i Sanja Babić Đulvat.
Ovom prigodom načelnik Marjanović istaknuo je značaj ove književne nagrade čije prepoznavanje nadmašuje granice Središnje Bosne te dodao kako će Općine Vitez i dalje podupirati značajne kulturne manifestacije.