Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Načelniku Marjanoviću uručena umjetnička slika nastala na Školi slikarstva Matice hrvatske Vitez

Danas je općinskog načelnika Borisa Marjanovića posjetilo izaslanstvo Matice hrvatske Vitez kojega je predvodio predsjednik Željko Kocaj.

Na sastanku je Kocaj istaknuo ključne programe koje je Matica u Vitezu implementirala u prošloj godini gdje je posebno istaknut pozitivan odjek projekta Škola slikarstva za sve generacije, čiju je realizaciju podržala i Općina Vitez te općinski načelnik. Također, naglasio je kako je Matica hrvatska Vitez i ove godine izdala svoj časopis za književnost, kulturu i društvena pitanja Lašva, a organizirana je prva filmska revija naziva Vitez.doc.

Više o samoj školi slikarstva kazala je akademska umjetnica Kristina Livančić, članica Predsjedništva ogranka Matice u Vitezu. „Kroz projekt je bilo uključeno više od 40 polaznika te s ovim aktivnostima nastavljamo i u vremenu pred nama“, kazala je Livančić.

Ovim povodom načelniku Marjanoviću je uručena slika jedne od polaznica programa, Jasne Marković, rađena u tehnici akril na platnu.

Načelnik Marjanović se zahvalio na posjetu i daru te kazao kako je evidentno da potpora ovome projektu ali i drugim matičinim aktivnostima apsolutno opravdana jer, kako je informiran, nailazi na pozitivne reakcije Vitežana.