Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Obavijest za ažuriranje podataka u RPG i RK bazi

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače, fizička i pravna lica sa područja općine Vitez koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK) da je Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata  („Službene novine Federacije BiH“, broj 42/08) propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna do 31.03.2024. godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu (zasijane i planirane poljoprivredne kulture na poljoprivrednom zemljištu, trenutno stanje i promjene vrste , brojnog stanja stoke, promjene zemljišnog posjeda  i osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta kod općinske službe koja vodi registar.

Sve ostale promjene koje se odnose na promjenu nosioca gazdinstva, članova, broj žiro-računa ,prebivališta ili sjedišta, dužni ste prijaviti u roku od 30 dana od dana nastanka promjene. Poljoprivrednici koji ostvaruju premije, a žele  registrovati obrt ili privredno društvo navedene promjene moraju izvršiti  do 31.03.2024. godine.

Poljoprivrednici koji ne izvrše ažuriranje podataka  u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru klijenata  u propisanom roku, neće moći aplicirati na mjere iz programa novčanih podrški za 2024. godinu.

 Napomena: Potrebne obrasce možete preuzeti na protokulu općine i sa službene web stranice. Popunjeni obrasci sa potrebnom dokumentacijom se predaju na protokolu općine. Rok  predaje obrazaca za ažuriranje je do 22.03.2024.godina.

Poljoprivrednici nakon što ažuriraju podatke mogu podnijeti prijave za poticaje .

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u kancelariji broj 213. u Službi za poduzetništvo i lokalni razvoj Općine Vitez ili putem broja telefona 030 718 217.