Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Obavijest za stanovnike općine Vitez u vezi s izdavanjem izvoda iz matične knjige rođenih

Iz Općine Vitez obavještavaju sve stanovnike kako je Općina Vitez pri kraju zaliha izvoda iz matičnih knjiga rođenih.
Općina Vitez kao i sve općine i gradovi u Federaciji BiH izvode iz matičnih knjiga nabavlja od Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH koje je nadležno za izdavanje izvoda i provođenje natječajne procedure za njihovu nabavu što je sukladno sa članku 21. Pravilnika o obrazcima matičnih knjiga i drugim aktima iz matičnih knjiga (“Službene novine Federacije BiH”, broj 86/12).
Zbog nemogućnosti Općine Vitez da izvrši nabavu izvoda do okončanja natječajne procedure predlažemo prelazno rješenje, kako bi ublažili navedeni problem, a stranke bile u mogućnosti da ostvare svoja prava u postupcima za koje je potreban izvod iz matične knjige rođenih. Izvod iz matične knjige rođenih je trajni dokument te predlažemo da osobe koje ga već posjeduju, izvod kopiraju i ovjere, te predaju prema svojim potrebama, a original zadrže kod sebe.
Ovim putem molimo državne organe, škole, visokoškolske ustanove i institucije koje planiraju raspisivati natječaje, oglase, pozive i sl. da uzmu u obzir trenutnu situaciju u vezi sa nedostatkom izvoda iz matične knjige rođenih, da potencijalni kandidati izvod neće moći dobiti na prijemnom šalteru Općine Vitez, ali da Općina Vitez može u te svrhe izdati Uvjerenje o podacima iz matične knjige rođenih.
Također, molimo sve građane za razumijevanje zbog situacije u kojoj smo se našli ne svojom krivicom, navode iz Službe za opću upravu Općine Vitez.