Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Obilježen Dan prijateljskog Grada Popovače (RH), na svečanoj sjednici izaslanstvo Općine Vitez

Jučer je u Republici Hrvatskoj, u Gradu Popovača središnjim događajima obilježen Dan Grada Popovača, s kojim Općina Vitez razvija prijateljske i posebne odnose, a sve temeljem ranije potpisane Povelje.

Tako je jučer održana svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su se uz domaćine, gradonačelnika Josipa Miškovića i predsjednika GV Sašu Jagarčeca obratili i drugi gosti, među kojima je bio i načelnik Općine Vitez Boris Marjanović.

Naša veza s Popovačom, našim prijateljskim gradom, je duboka i snažna. Kroz razmjenu iskustava, kulturnih programa i gospodarske suradnje, ova povezanost je rasla iz godine u godinu. Upravo ta bliska suradnja donijela nam je mnoge koristi i otvorila vrata novim mogućnostima za naše zajednice“, kazao je između ostaloga Marjanović te čestitao Dan Grada i patron župe Popovača svetoga Alojza Gonzagu.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i tradicionalna javna priznanja, a bogat program nastavio se raznovrsnim aktivnostima, od sportskih, kulturnih pa sve do zabavnih. Na sam Dan Grada održan je kultnog benda Crvena jabuka, grupe Kings, te misno slavlje sa popratnim sadržajima u povodu i nebeskog zaštitnika Popovače svetog Alojzija Gonzage.