Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Održan sastanak na temu zaštite mentalnog zdravlja djece i adolescenata

U Općini Vitez održan je sastanak na temu zaštite mentalnog zdravlja djece i adolescenata.

Sastanku su uz načelnika Općine Vitez Borisa Marjanovića i predsjednika Općinskog vijeća Vitez Hidajeta Sivru, nazočili djelatnici Službe za društvene djelatnosti Općine Vitez, ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja općine Vitez, ravnateljica JU Dom zdravlja Vitez, ravnatelj JU Centar za socijalni rad Vitez, voditeljica Centra za mentalno zdravlje Vitez, zapovjednik Policijske stanice Vitez te pojedini socijalni radnici i pedagozi u školama.

Ovdje smo da zajedno pokušamo pomoći nadležnim obrazovnim i zdravstvenim institucijama u njihovom poslu koji se odnosi na zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih. Kao Općina Vitez inicirali smo ovaj sastanak gdje smo okupili širok krug odgovornih osoba kako bi dali odgovore na značajna pitanja iz segmenta sigurnosti, obrazovanja i zdravlja djece i mladih“, rekao je, između ostalog, u uvodnom obraćanju općinski načelnik Marjanović.

Predsjednik Općinskog vijeća Vitez Hidajet Sivro istaknuo je opredjeljenje da OV Vitez donese sve potrebne odluke koje reguliraju ovu važnu tematiku, gdje je posebno naglasio skoro razmatranje Strategije omladinske politike.

Nakon opsežne analize stanja i potrebnih koraka zajednički je zaključeno kako je nužno nastaviti te ojačati sve programe primarne prevencije na zaštiti mentalnog zdravlja djece i adolescenata u koje će biti uključeni roditelji, nastavnici, djeca, adolescenti i cijela društvena zajednica. S time u vezi pokrenuti će se i nove aktivnosti, a u narednom periodu javnost će biti upoznata o svim pokrenutim projektima kao i mogućnostima uključenja u provođenje i sudjelovanje u njima.