Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Okončana izvedba radionica u okviru projekta Zajedno za Tebe

U okviru projekta „Zajedno za Tebe“ kojeg je inicirala i financirala Općina Vitez realizirane su edukacijske radionice u SŠ „Vitez“ koja radi po hrvatskom planu i programu, zatim u MSŠ „Vitez“ koja radi po bosanskom planu i programu i OŠ „Dubravica“ Vitez- Preočica koja radi po bosanskom planu i programu.

S posljednjom radionicom održanoj u OŠ „Dubravica“Vitez-Preočica završena je izvedba planiranih radionica za učenike, nastavnike i roditelje na području Općine Vitez.

Cijeli proces edukacijskih radionica vodila je doc.dr.sc. Klementina Nuk-Vuković, čije znanje i vještine, te dugogodišnje iskustvo rada u ovoj oblasti može donijeti pozitivne pomake u razumijevanju i pristupanju teme mentalnog zdravlja.

U okviru projekta „Zajedno za Tebe“ održano je 25 interaktivnih radionica na području općine Vitez u kojima su sudjelovale sve škole na području općine Vitez (pet osnovnih škola i dvije srednje škole).

Ukupan broj sudionika uradionica je 420, od toga na radionicama je sudjelovalo 197 učenika kroz 10 radionica održanih za učenike, 92 roditelja kroz osam radionica održanih za roditelje i 131 nastavnik kroz sedam radionica za nastavnike.

Učenici koji su sudjelovali u projektu su učenici 8. i 9. razreda osnovnoškolskog obrazovanja i učenici srednjoškolskog obrazovanja, 3. i 4. razreda.

Tema predavanja s radioničkim dijelom za roditelje bila je
„Adolescencija i pubertet“- faze, rizici, zaštitni faktori mentalnog zdravlja, uloga roditelja.

Tema edukacijskih predavanja s radioničkim dijelom za nastavnike bila je
„Adolescencija i pubertet“- faze, rizici, zaštitni faktori mentalnog zdravlja, uloga nastavnika.

 Tema Edukativnih predavanja za djecu s radioničkim dijelom bila je „Naše mentalno zdravlje“.
Realizirana tema za djecu uz izravni rad na jačanju njihovih zaštitnih faktora mentalnog zdravlja i direktnih uputa kada, kako i gdje potražiti pomoć ako im je potrebna, uključivala je  i radionički dio u kome su otvoreno i anonimno imali priliku napisati što njima treba od nastavnika, roditelja, vršnjaka iz razreda. Nakon edukativnog dijela, kao i učenici, roditelji i nastavnicu su imali priliku pismeno, anonimno, navesti što im treba, nastavnicima od roditelja, roditeljima od nastavnika.

Uskoro ćemo imati priliku čuti koje su to potrebe djece, nastavnika i roditelja s područja općine Vitez koji su sudjelovali u projektu „Zajedno za Tebe“