Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Općina Vitez i ŠPD/SGD Srednjobosanske šume/ Šume Središnje Bosne potpisali ugovor o zajedničkom ulaganju u rekonstrukciju lokalnog puta

Danas je u Općini Vitez službenim označeno potpisivanje ugovora sa Šumskoprivrednim društvom ˝Srednjobosanske šume˝/ Šumskogospodarskim društvom ˝Šume Središnje Bosne˝ o isplati sredstava za prekomjernu upotrebu javne ceste.

Naime, Općina Vitez i ranije navedeno društvo utvrdili su kako Društvo u svrhu izvoza drvnih sortimenata koristi javni put lokalnog karaktera na području općine Vitez, od mjesta „Most hrabrih žena“ prema izletištu Kruščica, koji je potrebno asfaltirati.

S time u vezi, ŠPD/SGD Srednjobosanske šume/ Šume Središnje Bosne će zbog dovođenja puta u bolje stanje Općini Vitez, kao upravitelju javne ceste, uplatiti 10.000,00 KM, istaknuto je na sastanku načelnika Borisa Marjanović, predsjednika OV Vitez Hidajeta Sivre i upravnika Šumarije Vitez Jasmina Salkića.

Treba dodati kako je do sada osiguran značajan iznos za radove na ovoj putnoj dionici, i to 55.000,00 KM od Kantona Središnja Bosna, 30.000,00 KM kroz Proračun Općine Vitez za 2023. godinu, a 16.000,00 KM prikupile su zainteresirane strane za rekonstrukciju i asfaltiranje ove prometnice. U prvoj fazi provođenja projekta planirano je rekonstruirati oko 700 dužnih metara puta.