Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Općina Vitez za projekte udruga nevladinog sektora izdvojila 72 500 KM

Općina Vitez ranije je objavila Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava iz proračuna općine Vitez za 2022.g. za potporu projektima nevladinih organizacija koji se realiziraju u prioritetnim oblastima važećih strateških dokumenata općine Vitez. Dodjela sredstava se vršila prema usvojenoj LOD metodologiji. Prioritetne oblasti na zadane teme bile su ekologija, sport, kultura, socijalna politika te mladi.

Nakon predviđenog roka za dostavu projektnih prijedloga povjerenstvo je izvršilo evaluaciju te po proteku žalbenog roka danas u dvorani Općinskog vijeća u Vitezu upriličeno potpisivanje ugovora između Općine Vitez i osamnaest korisnika sredstva, udruga građana koji će provesti projekte ukupne vrijednosti 72 500 KM. Ugovorima su korisnici obavezani provesti projekte prema dostavljenim prijedlozima i sukladno odredbama javnog poziva te su dužni u roku od 30 dana od dana utroška sredstava dostaviti Općini Vitez izvješće o namjenskom utrošku sredstava.
Prigodom potpisivanja ugovora ovlaštene predstavnike udruga pozdravio je načelnik Općine Vitez Boris Marjanović koji je istaknuo zadovoljstvo velikim interesom nevladinog sektora za općinski javni poziv. „Kao općinska uprava tijekom cijele godine kontinuirano pomažemo naš nevladin sektor, posebno sportske i kulturne institucije, za što su proračunom predviđena sredstva. Ovaj javni poziv, koji je proveden po LOD metodologiji, dodatni je poticaj udruga da spremaju projekte i provode ih na korist njihovih članova te lokalne zajednice u cjelini“, rekao je Marjanović.

Rezultati Javnog poziva za financiranje projekata nevladinih organizacija iz proračuna općine Vitez za 2022.g (PDF)