Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Općini Vitez zahvalnica za sudjelovanje na memorijalu „Igrajmo za Nedeljka Radića i Armina Salkića“

Povodom obilježavanja sedme obljetnice stradanja pripadnika Oružanih snaga BiH desetnika Nedeljka Radića i razvodnika Armina Salkića, 16. studenog 2022. godine u sportskoj dvorani hotela “Hills” u Sarajevu, održan je Memorijalni turnir u malom nogometu „Igrajmo za Nedeljka Radića i Armina Salkića“.

Na početku turnira nazočnima su se obratili zamjenik načelnika ZS OS BiH za operacije general-bojnik Ivica Jerkić i zapovjednik Brigade taktičke potpore OS BiH brigadir Jasmin Čajić.

General Jerkić u svome je obraćanju izjavio da je gubitak desetnika Radića i razvodnika Salkića bio jedan od najtežih trenutaka za Oružanih snaga BiH od njenog osnivanja.

Na turniru su sudjelovale momčadi iz sastava Brigade taktičke potpore OS BiH, općine Vitez i Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA). Pobjedu je odnijela momčad SIPA-e, drugo mjesto osvojila je ekipa općine Vitez, dok je treće mjesto zauzela ekipa Brigade taktičke potpore OS BiH.

Na marginama turnira, odigrana je i revijalna utakmica između momčadi Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH i momčadi vojno-diplomatskih izaslanika akreditiranih u Bosni i Hercegovini.

Svih ovih godina Općina Vitez je potpora u obilježavanja ove obljetnice te je prisutna i kao potpora obitelji pokojnog Armina Salkića, rodom Viteza. S time u vezi Općini Vitez je Zajednički stožer Oružanih snaga BiH dodijelio zahvalnicu koju su preuzeli načelnik Boris Marjanović, predsjednik OV Vitez Hidajet Sivro i zamjenik predsjednika OV Vitez Mujo Trako.