Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Općinski načelnik Marjanović službeno posjetio Bugarsku: Izražena želja za jačanjem suradnje

Općinski načelnik Boris Marjanović sa suradnicima posjetio je općinu Sadovo u Plovdivskoj oblasti u Republici Bugarskoj gdje je razgovarao s predstavnicima ove općine na čelu s načelnikom Dimitrom Zdravkovim.

Ponajviše se razgovaralo o suradnji u oblasti gospodarstva te su predstavljeni međusobni potencijali dviju općina. U ime gospodarstvenika Viteza sastancima je nazočio član Predsjedništva Udruge poslodavaca Mirko Šakić. Istaknute su komparativne prednosti i ključne gospodarske grane na kojima bi se mogla zasnivati buduća suradnja.

Posebno je istaknuto da je Veleposlanstvo Republike Bugarske u Vitezu do sada podržalo nekoliko projekata od kojih valja istaknuti obnovu dijelova škola i vrtića.

U budućem vremenu radit će se na konkretnim vidovima suradnje gdje će staviti naglasak i na mogućnosti provođenja zajedničkih projekata ali i razmjenu iskustava i ideja na svim poljima javnoga života.

Uz načelnika Marjanovića i Mirka Šakića u izaslanstvu su bili predsjednik Općinskog vijeća Hidajet Sivro i savjetnik načelnika Ranko Križanović.