Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Otvoreno obnovljeno košarkaško igralište u Vitezu

Danas je, nakon rekonstrukcije, i službeno otvoreno obnovljeno košarkaško igralište kod škola u Vitezu, a umjesto presijecanjem vrpce, igralište su, izvođenjem slobodnih bacanja otvorili općinski načelnik Boris Marjanović te predsjednik Mjesne zajednice Vitez I Marinko Smiljanić.

Naime, ovim projektom, kojim je rekonstruirana površina od 558 m², Vitez je dobio prvi javni sportski teren sa akrilnom podlogom. Uz uređenje podloge kroz projekt su ugrađeni novi koševi, a Općina Vitez je samostalno obnovila ogradu oko igrališta, dok će uskoro, kako je najavio općinski načelnik biti postavljena nova rasvjeta i video nadzor.

Uključenost građana u rad mjesnih zajednica kao oblik izravne demokracije je način da građani doprinesu rješavanju lokalnih problema, te je upravo na ovaj način projekt rekonstrukcije košarkaškog igrališta i zaživio u Vitez“, istaknuto je na otvorenju.

Na današnjem otvorenju nakon obraćanja načelnika Marjanovića i predsjednika MZ Vitez I Smiljanića izvedene su plesne točke Sportskog plesnog centra LDF Vitez te je odigrana revijalna utakmica polaznika Omladinskog košarkaškog kluba Vitez.

Igralište je obnovljeno kroz projekt “Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH”, kojeg zajednički financiraju Vlada Švicarske i Švedske sa 14 milijuna KM, kao i lokalne vlasti sa 5 milijuna KM, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP u BiH). Općina Vitez je je jedina u Kantonu Središnja Bosna dio navedenog projekta.

Vrijednost ovoga projekta (ugradnja podloge, koševa i linija) je 26.793,00 KM sa PDV-om, izvođač radova bilo je poduzeće Top Sport iz Bijeljine. Za financiranje tih radova Općina Vitez je osigurala 30% odobrenih sredstava dok ostatak financira projekt „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“. Radove na rekonstrukciji ograde (6.786,00 KM sa PDV-om) u cijelosti financira Općina Vitez.

Postavljena akrilna podloga se odlikuje posjedovanjem izvrsne savitljivosti- rastezljivosti, izuzetno podnosi mehanička opterećenja, te znatno poboljšava kvalitetu i udobnost bavljenja sportom. Posjeduje i protu-klizna svojstva tako da je idealna za korištenje na multifunkcionalnim sportskim igralištima. Uz markirne linije za košarku iscrtane su linije za odbojkaško igralište.