Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Potpisan Ugovor za rekonstrukciju Gradskog trga, radovi počinju u ponedjeljak

Nakon provedenog postupka javne nabave općinski načelnik Boris Marjanović potpisao je Ugovor za „Izvođenje radova na rekonstrukciji Gradskog trga“.

Ukupna cijena radova iz ovog Ugovora, sa uračunatim PDV-om, iznosi 194.478,57 KM, a sklopljen je sa poduzećem GPUD „SIGMA-SK“ d.o.o. Dio sredstava osiguran je kroz općinski Proračun za 2022. godinu, a jedan dio financira se i od sredstava dobivenih po javnom pozivu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske putem projekta prekogranične suradnje.

Izvođač radova se obvezao da će posao iz Ugovora završiti u roku od najviše četrdeset pet (45) radnih dana od dana uvođenja u posao, a predviđeno je da radovi započnu u ponedjeljak i to kroz izvođenje pripremnih radova koji podrazumijevaju uklanjanje postojećih slojeva popločavanja, uklanjanje betonskih zidića sa klupama; uklanjanje raslinja i drveća, strojni iskop i odvoz zemlje te demontažu postojećih rubnjaka i odvoz. Nakon toga uslijedit će priprema podloge i polaganje nove betonske galanterije. Ranije je na prostoru koji pokriva Gradski trg izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže.

„Kroz ovaj projekt nastojimo podići kvalitetu urbanog života u Vitezu, i tu nećemo stati, planiramo nove radove u vremenu koje je pred nama jer želimo da Vitez bude što ugodnije mjesto za boravak i život. Vjerujem da će odabrani izvođač radova svoj posao obaviti kvalitetno poštujući ugovorene rokove“, kazao je načelnik Boris Marjanović nakon potpisivanja ugovora.