Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Potpisana tri ugovora za rekonstrukciju lokalnih prometnica

Danas je u prostorijama Općine Vitez načelnik Boris Marjanović sa suradnicima, predsjednikom OV Hidajetom Sivrom i pomoćnikom za poduzetništvo i lokalni razvitak Muhamedom Rebihićem primio predstavnike Federalnog ministarstva raseljenih i izbjeglih osoba.


Razlog sastanka bilo je potpisivanje tri ugovora kojima je omogućeno uvođenje u posao izvođačima radova na tri projekta u Vitezu ukupne vrijednosti 282 307,oo KM.
Najvrjedniji ugovor iznosi 143 466,27 KM, a radi se o sanaciji lokalne prometnice u Starom Vitezu- dionica ulice 325. brdske brigade. Na ovoj dionici bit će rekonstruirana prometnica za motorna vozila, a bit će izgrađena i pješačka staza.
U Mjesnoj zajednici Krčevine realizirat će se projekt vrijedan 81 694,42 KM. Ovdje se radi o izradi asfaltne presvlake dionice puta- Ravni put i to kroz dvije dionice. Prva je nastavak na ranije urađenu asfaltnu presvlaku u duljini, a druga dionica je s gornje strane puta od Preočice i radit će se preko postojeće betonske podloge.
U MZ Kruščica izvršit će se sanacija i asfaltirane lokanog puta u vrijednosti 57 146,78 KM.
Za sve ugovorene radove Općina Vitez izdvojit će 61 338 KM, a ostatak se financira putem Federalnog ministarstva raseljenih i izbjeglih osoba, koji su u Vitezu u ovoj godini sufinancirali rekonstrukciju kanalizacijske mreže u MZ Dubravica.
Načelnik Marjanović je tijekom sastanka istaknuo dobru suradnju s Federalnim ministarstvom raseljenih i izbjeglih osoba te izrazio nadu kako će se ona nastaviti u razdoblju pred nama kroz realizaciju novih projekta.
Izvođač radova je Dobojputevi d.d. Doboj Jug.