Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Potpisani ugovori: Općina Vitez za projekte nevladinog sektora izdvojila 94.500,00 KM

Općinski načelnik Boris Marjanović je danas, 27.6.2023. godine potpisao ugovore sa dvadeset i devet (29) udruga nevladinog sektora, za čije je projekte Općina Vitez izdvojila 94.500,00 KM.

Naime, 31.3.2023. godine raspisan je Javni poziv za financiranje projekata nevladinih organizacija iz Proračuna Općine Vitez za 2023. godinu. Predmet Javnog poziva je dodjela financijskih sredstava iz proračuna općine Vitez za 2023.g. za podršku projektima nevladinih organizacija koji se realiziraju u prioritetnim oblastima važećih strateških dokumenata općine Vitez. Dodjela sredstava se vrši prema usvojenoj LOD metodologiji, a udruge će realizirati projekte iz oblasti sporta, kulture, ekologije, socijalne i zdravstvene zaštite te omladinske politike.

Također, Općina Vitez u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija raspisala je prošloga mjeseca Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (Reload2), a rezultati ovoga javnog poziva bit će objavljeni uskoro.

KONAČNA LISTA KORISNIKA SREDSTAVA