Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Prijavljivanje plana proizvodnje za narednu godinu registriranih poljoprivrednih gospodarstava/gazdinstava, pravnih subjekata i klijenata

Iz Općine Vitez obavještavaju sve poljoprivredne proizvođače, fizičke i pravne osobe, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata da u skladu sa članom 6. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčanih podrški po modelu poticaja proizvodnji (Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine, broj 42/10 i 99/19) trebaju da izvrše prijavu plana proizvodnje za 2024. godinu u Službi za poduzetništvo i lokalni  razvoj Općine Vitez.

Obrazac  za prijavu plana proizvodnje može se preuzeti na info šalteru Općine najkasnije do 15.11.2023.godine. Predaja obrasca se vrši na šalteru protokola Općine i na protokolu kantonalnog ministarstva.

Prijava plana proizvodnje podrazumijeva:

  1. popis poljoprivrednih kultura na poljoprivrednom zemljištu u sljedećoj  godini;
  2. b) promjenu vrste i brojnog stanja stoke;

“Na osnovu člana 6. stav 1. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja-podrške proizvodnji (Sl. novine F BIH br. 56/13). ste dužni izvršiti prijavu plana proizvodnje za narednu godinu do 15.11. tekuće godine, na Obrascu PPP (OBRAZAC prijave plana proizvodnje), koji možete preuzeti sa web stranice Federalnog ministarstva poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva, web stranice Općine Vitez (na dnu ove stranice) i na infopultu protokolu Općine Vitez.

Klijent koji ne izvrši prijavu planirane proizvodnje za narednu godinu do Pravilnikom određenog roka neće moći ostvariti pravo na novčanu podršku u narednoj godini.

OBRAZAC