Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Suradnjom Općine i UNDP-a asfaltirane ceste u MZ Jardol, Večeriska i Krčevine

Općina Vitez jedna je od općina koje sudjeluje u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH)“. Kroz ovaj projekt odabrano je pet mjesnih zajednica u kojim će se realizirati projekt, a u tri od pet mjesnih zajednica izvedeni su radovi na uređenju lokalnih prometnica.

Nakon pripremnih radova u potpunosti su okončane aktivnosti u Jardolu gdje je asfaltirano oko 200 metara lokalnog puta koji asfaltom spaja novo groblje sv. Marka s postojećom cestom, a vrijednost radova u Jardolu je 30,127,50 KM s PDV-om. U Večeriskoj je asfaltirano oko 400 metara prometnice i to u naseljenom mjestu Zaselje s vrijednosti radova 43.243 20 KM s PDV-om. Kada je u pitanju MZ Krčevine radovi su vršeni u iznosu od 37.089,00 KM s PDV-om na lokacijama Ljubić i „Strukareve kuće“. Asfaltirano je oko 400 metara puta.

Ovim aktivnostima izravno se doprinijelo ostvarivanju cilja- unapređenje kvaliteta života građana Bosne i Hercegovine kroz osnažene mjesne zajednice. Za financiranje navedenih projekata Općina Vitez je osigurala 30% odobrenih sredstava dok ostatak financira projekt „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“.

Inače, to je zajednički projekt vlada Švicarske Konfederacije i Kraljevine Švedske, koji u Bosni i Hercegovini realiziraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).