Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tisuće posjetitelja na Božiću u Vitezu, slijedi javni doček 2023. godine na otvorenom

Općina Vitez proteklog vikenda organizirala je, sada već tradicionalnu manifestaciju „Božić u Vitez“, koja je ove godine okupila više tisuća Vitežana i gostiju iz drugih općina.

Ovogodišnju manifestaciju otvorio je načelnik Boris Marjanović koji je uz pozdrave okupljenima kazao: „Uz ovu dvodnevnu manifestaciju, Općina Vitez priređuje i javni doček Nove godine čime vraćamo Vitez na kartu općina u kojima javni doček i ovakve manifestacije postaju tradicija. Time nastojimo biti prepoznatljivi po kvalitetnom kulturno- zabavnom sadržaju u čemu nam posebno pomažu naša brojna kulturno umjetnička društva kojima se ponosimo“.

U subotnjem prigodnom programu goste je zabavljao glazbenik Ranko Radoš. U nedjelju je održan koncert grupe Innuendo koja je do kasno u noć zabavljala i velikim hitovima ugrijala publiku. Za kvalitetnu gastronomsku ponudu bili su zaduženi lokalni ugostitelji i udruge građana, a okupljeni su uživali i u bogatoj sajamskoj ponudi kreativaca koji su predstavili svoje radove i rukotvorine.

Također, bila je priređena zabava za najmlađe, dječje pjesme izveo je Djed Božićnjak, dok je u Gradskom parku postavljeno dječje selo koje je plijenilo pozornost mališana.

Za ljubitelje nogometa bilo je organizirano gledanje utakmica uzbudljive završnice Svjetskog nogometnog prvenstva na velikom video zidu.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije „Božić u Vitezu“ su Ministarstvo kulture i športa FBiH i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB.