Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

U Općini Vitez obilježen Dječji tjedan, načelnik primio polaznike vrtića

Povodom obilježavanja „Dječjeg tjedna“ načelnik Općine Vitez Boris Marjanović danas je u organizirao svečani prijam za djecu polaznike JU Dječji vrtić Vitez te ravnateljicu ustanove Ljiljanu Pranjković-Kovač i suradnike.

U pirgodnoj atmosferi načelnik je odgovarao na zanimljiva pitanja djece koja su pripremila crteže i pjesmice za današnji dan. Nakon prijama u sjedištu općinske administracije djeca su prošetala gradom noseći poruke koje se odnose na prava djece.
Ove godine “Dječji tjedan” se obilježava u periodu od 3. do 9. listopada s ciljem poticanja i organiziranja kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje brige o djeci u Federaciji BiH. Također, kroz programe na svim razinama organizirane su raznovrsne aktivnosti, među kojima je i današnji posjet djece Općini Vitez.
Također, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će u sklopu obilježavanja ove manifestacije dodijeliti novčane nagrade nadarenim učenicima i studentima bez oba roditelja ili iz socijalno ugroženih obitelji, na osnovu prijava nadležnih centara za socijalni rad, odnosno općinskih službi socijalne zaštite.

Inače „Dječji tjedan“ se u Federaciji BiH obilježava u prvom tjednu listopada.